onsdag, april 19, 2006

Förlust i premiären

Vasa Boys Club - Rose & Crown 0-3 (0-2)
Mål: 0-1 ('12), 0-2 ('13), 0-3 ('39)
Publik: 11

Vasa startade med följande uppställning:

Edvin
Sebastian-Joel-Kalle
Max-Krille
Johan

På bänken startade Jens (som bytte med Max och Krille på backen), Mattias (som främst bytte med Kalle på högeryttern men ibland även med Sebastian) och Jonas (som bytte med Sebastian på vänsterflanken och någon gång med Edvin på topp).

Efter en något trevande inledning kom vi in i matchen och lyckades spela oss fram till ett par bra lägen, dock utan att få till avsluten (bland annat övervärderade Mattias sin vänsterfot å det grövsta vid ett tillfälle). Inledningsvis höll vi även tätt bakåt, men efter drygt halva första fick Rose & Crown ett ledningsmål efter ett inlägg från högerkanten som stöttes in bakom en chanslös Johan. Och ett 0-2 har sällan kommit mer opsykologiskt - i anfallet efter fick motståndarna en frispark i bra läge som piskades in. Det var dock inte tal om att det skulle få bli något ras - koncepten tappades aldrig.

Resten av matchen kan beskrivas som en lång jakt på det reduceringsmål som skulle föra oss inom räckhåll för en poäng eller två. Stundtals fick vi, i synnerhet under andra halvlek, igång ett riktigt fint klapp-klapp-spel från backarna och upp mot mittfältet. Dock lyckades vi sällan komma fram till några bra avslutslägen, och när så skedde stod krögarkeepern i vägen. Något vi behöver jobba på till nästa match är definitivt att få fram bollarna till anfallaren, om vi ska lira med ensam sådan. Viss förvirring uppstod också i samband med ett par byten. I det stora hela fungerade saker dock ungefär som de ska, men istället för att vi fick in ett mål kunde Rose & Crown kontra in spiken i kistan strax innan slutsignalen.

Övriga resultat i första omgången:

Ekebäcks FC - The Red Lion 4-1
Lagunak BK - Tjommasläng FK 2-7
DTH Kollombo - BK Greger 1-0

Tabellen:

Tjommasläng FK 1 1 0 0 7-2 3p
Ekebäcks FC 1 1 0 0 4-1 3p
Rose & Crown 1 1 0 0 3-0 3p
DTH Kollombo 1 1 0 0 1-0 3p
BK Greger 1 0 0 1 0-1 0p
The Red Lion 1 0 0 1 1-4 0p
Vasa Boys Club 1 0 0 1 0-3 0p
Lagunak BK 1 0 0 1 2-7 0p

Nästa tisdag klockan 19.00 är det dags för andra omgången, då vi ställs mot BK Greger på bortaplan - Ånäsfältet vid Redbergsplatsen. Även de har revansch att utkräva efter första omgången, då man föll mot DTH Kollombo med 0-1. Men visst är vi mer sugna på tre poäng än de där Palermo-kopiorna? Behöver man mot förmodan ytterligare tändvätska kan man lyssna på den officiella Greger-låten här.

Spårvagn 6 och 8 stannar precis bredvid Ånäsfältet. Närmare vägbeskrivning kommer.